Rahasto-ohje

2.12.2016

Suomen Biljardiliitto siirtyy tulevan viikonlopun Poolbiljardikisoissa uuteen maksumenetelmään. Palkinnot maksetaan jatkossa suoraan pelaajan tilille (tai toistaiseksi divaritasolla käteisellä kilpailupaikalla) niiltä osin kuin pelaaja antaa kuitteja ja matkakuluja ko. kilpailuun liittyen. Hyväksyttävinä kuluina kilpailua kohti lasketaan kilometrikorvaukset kodin ja kilpailupaikan välillä, päivärahat per kisapäivä, osallistumismaksut sekä majoituskulut. 

Mikäli pelaajan voittama palkintoraha on suurempi kuin kisasta koituneet kustannukset em. laskelman pohjalta, maksetaan palkintoraha kokonaisuudessaan Suomen Urheilijoiden Tukisäätiön Valmennusrahastoon, josta löydätte lisätietoa osoitteessa http://www.sport.fi/urheiluseura/palvelut/valmennusrahasto

Rahastoa käyttää jo osa urheilijoistamme, ja sieltä voi nostaa verottomana rahoja harrastustoiminnasta koituneita kuluja (kuitit, matkakorvaukset, päivärahat yms) kohtaan tai vaihtoehtoisesti myös omalla verokortillaan.

Liiton toiminta on kasvamassa siinä suhteessa ja toimintamme on ammattilaisuttava tätä myöden. Tämä on samalla täysin oikea ratkaisu palkintojenjakoon verottajan silmissä ja onkin käytössä monissa muissa urheilulajeissa yleisesti, päällimmäisinä esimerkkeinä mm. darts & keilailu.

Samalla liiton ja kerhojen välinen rahaliikenne pienenee, eli heidänkään ei tarvitse enää miettiä, miten rahat saadaan pelaajille hoidettua ”oikein” eli tositteita vastaan.

Lisäkysymyksiä voi esittää Tommi Lamminaholle (tommi.lamminaho@gmail.com / 040 829 5494) tai liiton toimistoon Markku Ryytylle.

Ohessa vielä tutustuttavaksenne täytettäväksi tuleva lomake. Pelaajien tulee siis olla tietoisia omasta tilinumerostaan (FPT) ja kotiosoitteestaan.

Ystävällisin terveisin,

Tommi Lamminaho

Lajipäällikkö, Pool

Liitteet